Челси се изложи на своя "Стамфорд Бридж" срещу градския си съперник Уест Хям и двата тима врътнаха 1:1.

Това стана в среща от 33-ия кръг на Висшата лига, като домакините могат да съжаляват много за изпуснатата победа, тъй като не само имаха аванс в резултата, но и като цяло доминираха през голяма част от мача.

Аспиликуета откри в 36-ата минута, а изравнителният гол за гостите бе дело на Ернандес в 73-ата.

След този мач лондончани са 5-и в класирането с 57 точки и са на цели 10 от топ 4, докато "чуковете" са 14-и с 34 точки.


Срещата започна доста изненадващо по-добре за "чуковете" и през първите минути те създадоха няколко добри атаки от които обаче не последва нищо кой знае колко сериозно.

В 5-ата минута обаче Челси бе на път да вкара, след като Азар отправи страхотна тупалка от дистанция, като противниковия страж успя да парира удара му и да спаси вратата си.

Десетина минути след това Арнаутович бе оставен непокрит в наказателното поле и бе на косъм да добута топката във вратата, но буквално в последния момент бе блокиран от Кейхил. 

В 30-ата минута от добра позиция Мората пробва мерника си, но топката премина на сантиметри встрани гредата. 

Все пак шест минути след това Аспиликуета даде аванс на домакините. След изпълнение на корнер и създало се меле в наказателното поле топката попадна в краката на испанеца, който я прати в мрежата.

До почивката нямаше повече голове, но десет минути след подновяването на играта Мората можеше да удвои аванса на своя тим, но ударът му премина над напречната греда.

През следващите минути домакините владееха инициативата, но и Моузес пропусна добър шанс.

В 73-ата минута обаче Ернандес изравни, след като с премерен удар от няколко метра успя да матира противниковия страж и така да вкара деветия си гол във вратата на Челси, в неговата кариера. 

До самия край на срещата Харт направи две отлични спасявания и така попречи на домакините да стигнат до пълния успех. 

ЧЕЛСИ - УЕСТ ХЯМ 1:1
1:0 - Аспиликуета (36)
1:1 - Ернандес (73)

ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Кейхил, Рюдигер, Моузес (78 - Педро), Канте, Фабрегас, Алонсо, Вилиан, Азар, Мората (78 - Жиру)

УЕСТ ХЯМ: Харт, Райс, Огбона, Кресуел (65 - Евра), Сабалета, Куяте, Нобъл, Масуаку, Фернандес (70 - Ернандес), Жоао Марио, Арнаутович