Нюкасъл разби Челси с 3:0 на свой терен в среща от последния 38-и кръг на Висшата лига, като този мач може да се окаже и последен в елита на Англия за мениджъра на гостите Антонио Конте.

"Сините" имаха теоритични шансове за място в топ 4 преди тази среща, но всичко минаваше при издънка на Ливърпул срещу Брайтън, което в крайна сметка така и не се случи.

И макар отборът на Конте да започна по-силно мача, още в 10-ата минута Куртоа бе принуден да спасява силен удар на Шелви.

Все пак през следващите минути "свраките" действаха доста офанзивно и това даде нужния резултат, тъй като в 23-ата минута Гейл откри за тях. Той вкара една топка с глава в противниковата врата от близка дистанция и по този начин даде аванс на тима си в резултата.

В 59-ата минута Шелви бе в основата на удвояването на аванса на Нюкасъл и на практика предреши крайния изход от тази среща. Той пое топката от далечна дистанция и стреля по земя, но кълбото бе отклонено от Перес, който от близка дистанция го насочи в мрежата. 

Второто попадение тотално обезкуражи клетите гости и в крайна сметка те дори не направиха опит да се завърнат в този мач.

В 64-ата минута Челси бе наказан с трети гол от Айозе Перес, който засече прекрасно центриране с крак и прати топката във вратата на столичния английски тим. 

Като цяло до края на самия мач нямаше повече голове и резултатът се запази.

След този последен кръг Челси финишира 5-и с актив от 70 точки, а Нюкасъл 10-и с 44 точки. 

НЮКАСЪЛ - ЧЕЛСИ 3:0
1:0 Гейл 23
2:0 Перес 59
3:0 Перес 64

НЮКАСЪЛ: Дубравка, Дъмет, Лежюн, Ласелс, Йедлин, Диаме (78 - Хайдара), Шелви, Мърфи, Перес, Ричи (73 - Хейдън), Гейл (48 - Хоселу)

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кейхил, Кристенсен, Аспиликуета, Палмиери, Канте, Бакайоко, Моузес, Баркли (77 - Вилиан), Азар (82 - Педро), Жиру (77 - Мората)