Челси стигна до трудна победа с 2:1 над Нюкасъл в двубой от третия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Сейнт Джеймсис Парк".

Футболистите на мениджъра Маурицио Сари изцяло доминираха по време на срещата, но така и не успяваха да разпечатат вратата на "свраките". Това все пак се случи в 77-ата минута, когато съдията Пол Тиърни отсъди спорна дузпа в полза на лондончани. Еден Азар не се поколеба и даде аванс на отбора си. Малко по-късно домакините стигнаха до изравнително попадение, благодарение на Хоселу, но три минути преди края на редовното време ДеАндре Йедлин си отбеляза автогол и донесе победата на "сините".

Така Челси има пълен набор от точки след първите три кръга на първенството, нареждайки се в челото на класирането, заедно с отборите на Ливърпул и Уотфорд.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4hKWCogGjlA" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с тотална доминация от страна на лондончани, които само за първите 20 минути достигнаха респектиращите 82% притежание на топката. Това обаче не доведе до опасни положения пред вратата на Нюкасъл.

Първата сериозна ситуация бе регистрирана едва в 24-ата минута, когато Еден Азар си освободи пространство и отправи фалцов изстрел с десния крак от дъгата на пеналтерията. Топката обаче мина покрай дясната греда.

В 35-ата минута Педро проби в наказателното поле отдясно и шутира по диагонала. Топката обаче не намери целта и профуча покрай левия страничен стълб на Дубравка.

В края на полувремето Сесар Аспиликуета се включи добре в пеналтерията и овладя прекрасен пас. Футболистът отправи изстрел, който обаче беше блокиран от защитник на Нюкасъл.

През втората част гостите продължиха с опитите си да разпечатат вратата на "свраките". В 50-ата минута Аспиликуета получи топката и нанесе силен удар към десния ъгъл на вратата, но опитът му беше отразен от добре подготвения Дубравка.

В следващите минути футболистите на Челси продължиха да контролират притежанието на топката с къси и двойни подавания, но така и не намираха идея как да преодолеят защитата на домакините.

В 73-ата минута Антонио Рюдигер отправи страхотен снаряд от далечно разстояние по посока на вратата. За нещастие на защитника, топката се удари  в напречната греда.

В 76-ата минута Фабиан Шер повали Маркос Алонсо в наказателното поле. Спорно положение, но съдията Пол Тиърни бе категоричен и посочи бялата точка. Еден Азар се нагърби с отговорността и бе безмилостен - 0:1.

В 83-ата минута домакините успяха да изравнят. Хоселу получи центриране в наказателното поле от ДеАндре Йедлин. Футболистът засече с глава отблизо и топката влезе във вратата с помощта на напречната греда.

Четири минути по-късно лондончани отново поведоха. В опита си да изчисти остро подаване в пеналтерията, ДеАндре Йедлин прати топката в собствената си врата и оформи крайния резултат.

Нюкасъл - Челси 1:2

Голмайстори: Еден Азар (77 д.), Хоселу (83), ДеАндре Йедлин (87)

Нюкасъл: Дубравка, Йедлин, Фернандес, Шер (Муто 79'), Кларк, Дъмет, Мърфи (Перес 73'), Ки, Диаме, Ричи, Рондон (Хоселу 62')
Мениджър: Рафаел Бенитес

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич (Баркли 79'), Педро (Вилиан 69'), Азар, Мората (Жиру 66')
Мениджър: Маурицио Сари

Нюкасъл, стадион "Сейнт Джеймсис Парк"
Съдия: Пол Тиърни 
Жълти картони: Шер, Фернандес, Ричи (Нюкасъл); Ковачич (Челси)