Челси постигна феноменален обрат и победа с 2:1 при гостуването си на Ливърпул на "Анфийлд" в среща от 3-ия кръг на Купата на Лигата.

"Мърсисайдци" имаха аванс след гола на Стъридж в 58-ата минута, но лондончани стигнаха до обрат след попадения на Емерсон и Азар в 79-ата и 85-ата минути на срещата. При гола на белгиеца реферът използва ВАР, за да види дали има засада, но зачете попадението, макар че на повторенията изглеждаше, че такава има. 

Това е и първо поражение за "червените" за сезона до момента. 

Съвсем логично и двамата мениджъри бяха заложили на доста резерви, но това не попречи да се получи доста качествен мач. 


Срещата започна по-добре за лондонските гости, които бяха по-активни в началото на мача. В 4-ата минута Кристенсен отправи точен удар с глава, но Миньоле без особени трудности успя да улови топката.

Минути след това Кейта отправи далечен удар от над 25 метра, който попадна право в ръцете на противниковия вратар. В 10-ата минута Мане имаше сериозни претенции за дузпа, но такава не бе свирена.

Мората пък имаше страхотен шанс да вкара в 20-ата минута, след като бе изведен от Фабрегас. Той опита да прехвърли противниковия вратар, но Миньоле успя да избие.

Броени минути след това Мората отново имаше шанс да вкара, след като преодоля Матип и от близката греда успя да стреля, но белгийският страж на противниковия тим се намеси отлично за пореден път. 

Ливърпул имаше нови претенции за дузпа в 32-ата минута, след като Кейта падна в наказателното поле, но отново наказателен удар не бе свирен. 

Пет минути по-късно Кабайеро трябваше да избива силен удар на Кейта, а до почивката той се намеси и след удар на Мане, като в крайна сметка голове до края на първото полувреме не паднаха. 

Второто полувреме започна с добро темпо и в крайна сметка секунди след подновяването на играта Мората от перфектна позиция прати топката над вратата.

Все пак обаче Ливърпул откри в 58-ата минута. Кейта отправи силен удар и Кабайеро успя да боксира топката. Тя обаче попадна право в краката на Стъридж, който с красив ножичен удар от близка дистанция я вкара в мрежата.

Лондончани шокираха своя противник в 78-ата минута, след като при избиване на Миньоле, на една топка центрирана от статично положение, Емерсон от близка дистанция я вкара във вратата.

Пет минути след това Стъриж можеше отново да даде аванс на домакините, но ударът му срещна гредата. 

Азар в крайна сметка измъкна "сините" и вкара победния гол. Той направи за смях противниковата отбрана и навлезе в наказателното поле, а след това с мощен удар препарира противниковия страж.

ЛИВЪРПУЛ - ЧЕЛСИ 1:2
1:0 Стъридж 58
1:1 Емерсон 78

1:2 Азар 85

Ливърпул: Миньоле, Ловрен, Клайн, Матип, Морено, Милнър (60 - Хендерсън), Фабиньо (87 - Салах), Кейта, Стъридж, Шакири, Мане (71 - Фирмино)

Челси: Кабайеро, Кейхил, Аспиликуета, Моузес, Емерсон, Кристенсен (73 - Луис), Фабрегас, Баркли, Ковачич (64 - Канте), Вилиан (56 - Азар), Мората