Легендата на Челси Джон Тери обяви края на кариерата си след 23 години във футбола, почти всички от които минаха в Челси. 

37-годишният защитник пристигна в школата на Сините още на 14 години и им помогна да спечелят 4 титли във Висшата лига, 4 Купи на ФА, Шампионската лига, Лига Европа и 3 купи на Лигата. Той бе най-успешният капитан на лондончани. 

„След 23 невероятни години във футбола реших, че сега е най-точният момент да се откажа. Когато бях на 14 взех най-доброто и най-важното си решение – да подпиша с Челси. Никога няма да мога да опиша с думи това, което всички в клуба означават за мен и най-вече феновете“ заяви Тери в Инстаграм. 

„За мен вие сте най-великите привърженици и се надявам, че съм ви накарал да гордеете, носейки екипа и лентата. Благодарен съм на невероятните си съотборници, треньори, мениджъри и всички от екипа, с които имах честта да работя. Те ми помогнаха да запиша 717 мача за клуба, който обичам и за мен бе привилегия да служа като капитан. Сега очаквам с нетърпение следващите предизвикателства в живота си“ добави той. 

Тери завърши кариерата си в Астън Вила, а през лятото бе на път да премине в Спартак Москва, но след като първоначално се съгласи да го направи, след това се отказа. Говори се, че сега може да започне работа като помощник-треньор във Вила, където фаворит за мениджър е Тиери Анри.