Челси може да изпрати на екскурзия в нацистките лагери на смъртта в Аушвиц свои привърженици, проповядващи расизъм. Това е опит на ръководството на "сините" да се пребори с антисемитизма в публиката си. 

Британският вестник Сън написа, че Роман Абрамович, собственик на Челси, ще предложи официално на запалянковците да посетят лагера в Полша с образователна цел. През миналия век в Аушвиц нацистите са отнели живота на над 1.1 милион души. 

Президентът на лондонския клуб Брус Бък вярва, че отношението на феновете към антисемитизма може да се промени чрез подобни посещения, а не чрез забрана за присъствие на футболни мачове.
"Ако просто наказваш едни хора със забрана за посещение на стадионите, ти не ги променяш. Подобни екскурзии ще помогнат на хората да осъзнаят какво точно са направили. Може да си помислят и да се държат по-добре", заяви Бък пред Сън.

Руският бизнесмен и милиардер Роман Абрамович произхожда от еврейско семейство. Той е собственик на Челси от 2003 година насам. Абрамович промени "сините" с инвестициите си, а последните 15 години са най-славните в историята на лондонския клуб. 

Обществеността в Англия критикува феновете на Челси заради антисемитските им възгласи и скандирания към запалянковци на Тотнъм в мачовете между двата столични отбора.