Челси определено показва, че е в криза, след като падна с 1:2 при гостуването си на Уулвърхемптън и остана на 10 точки от лидера Манчестър Сити и на 8 от Ливърпул. 

Вълците направиха обрат след почивката, за да прекъснат серията си от 6 поредни мача, от които имаха само точка. Вече с 19 те се изкачиха на 12-о място в подреждането. 

Сините играха по-добре до почивката и водеха след първото полувреме, като имаха и други възможности. След това обаче, новакът се подобри, докато хората на Маурицио Сари не успяха да реагират и допуснаха разочароващо поражение. 

В състава на Челси имаше цели 5 промени от предишния сблъсък, като Кристенсен, Фабрегас, Лофтъс-Чийк, Уилиан и Мората започнаха. За домакините промените бяха три. 

Още във 2-ата минута Фабрегас взаимодейства с Азар, който опита удар от въздуха, но над вратата. Все пак това бе предупреждение за домакините. Минути по-късно последва точен удар на белгиеца, но право в ръцете на Руи Патрисио, който не бе затруднен. 

Все пак Сините имаха предимство и го материализираха в 18-ата минута. Лофтъс-Чийк опита удар към вратата, а в опита си да избие Конър Коуди отклони топката с глава и я прати в мрежата, като заблуди Патрисио. Попадението бе записано на играча на Челси, който по този начин отбеляза във втори пореден двубой. 

Малко по-късно Патрисио спаси по отличен начин свободен удар на Уилиан, а домакините определено изглеждаха притеснени. Освен това Вълците не успяваха да постигнат нищо в нападение и Сините контролираха ситуацията на терена, като се оттеглиха на почивката при аванс от един гол. 
 
Веднага след нея Боли се намеси решаващо, за да предотврати втори гол във вратата на отбора, което определено се оказа важно, защото Вълците се подобриха и направиха обрат само в рамките на няколко минути. 
 
Първо в 59-ата Гибс-Уайт успя да запази топката по впечатляващ начин и да подаде на Хименес, който реализира с остър удар през краката на Кепа. Малко след това гостите поискаха нарушение на Моутиньо, но такова не бе отсъдено, португалецът изведе Дохърти, който пък намери Хота на чиста позиция и той отбеляза. 
 
Сари веднага пусна Педро и Жиру в търсене на обрата, само че той не идваше.  Нещо повече – играта в нападение на Челси изобщо не бе на ниво. В 84-ата минута Жиру стреля с глава след корнер, но неточно и в крайна сметка след слабо второ полувреме лондончани загубиха. 
 
Уулвърхемптън – Челси 2:1
 
0:1 Лофтъс-Чийк 18
1:1 Хименес 59
2:1 Хота 63
 
Уулвърхемптън: Патрисио, Дохърти, Бенет, Коуди, Боли, Винагре, Саис, Моутиньо, Хота (88 Кавалейро), Гибс-Уайт (71 Коста), Хименес (81 Дендонкер)
Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Канте (74 Ковачич), Фабрегас, Уилиан (68 Педро), Лофтъс-Чийк, Азар, Мората (68 Жиру)