Челси надви Кристъл Палас с 1:0 в лондонско дерби и се приближи на 2 точки от Тотнъм в класирането. 

Голмайсторът бе неочакван, след като Нголо Канте отбеляза решаващия гол малко след началото на второто полувреме, но Сините вече имат 43 точки, с 5 повече от 5-ия Арсенал. 

Като цяло хората на Маурицио Сари контролираха мача, като домакините едва в края имаха по-добри положения. Те обаче отново не успяха да вкарат и с 19 точки са на 5 от зоната на изпадащите. 

В състава на Челси имаше две промени, като Рос Баркли и Оливие Жиру стартираха вместо Ковачич и Педро, което означаваше, че Еден Азар е поставен на фланга. За домакините единствената разлика от предишния сблъсък бе Джефри Шлуп вместо Макс Майер. 

Началото бе сравнително спокойно, въпреки че гостите имаха инициативата и владееха топката. Орлите чакаха за контри и в 11-ата минута Заха и Аспиликуета се бореха в наказателното поле, звездата на домакините падна, но сигнал за дузпа не последва. 

Челси отговори с точен удар на Рюдигер с глава, но право в ръцете на Гуаита. Последваха важни намеси в защита на Рюдигер и Жоржиньо. Канте стреля близо до вратата, но голът така и не идваше. Жиру все пак вкара в 28-ата минута, но попадението правилно бе отменено заради засада. 

Последва натиск от страна на гостите. Удар на Азар бе блокиран, след което изстрел на Уилиан срещна напречната греда. Малко по-късно бразилецът отново бе в центъра на вниманието, след като преодоля Таунзънд и стреля, но Гуаита изби. В крайна сметка обаче, паузата дойде при 0:0.  

Скоро след нея обаче, Челси стигна до важния гол. Давид Луис изведе Нголо Канте, който овладя и стреля точно, въпреки че вратарят на Палас почти успя да отрази. Това бе един от редките голове на халфа, но той дойде в добър момент. 

След това гостите продължиха да контролират събитията на терена, макар и без да създават опасни положения. В 68-ата минута Азар намери добре Уилиан, който стреля, но Гуаита бе на място и изби. 

Последва още един отменен гол на Жиру заради засада, като този път ситуацията бе доста тънка. Орлите продължаваха да не могат да създадат почти нищо в атака преди в края все пак да се събудят. 

Заха стреля доста неточно при една ситуация, след което в 89-ата минута Уикъм отправи доста опасна топка, но малко над вратата. В крайна сметка обаче, те не успяха да стигнат до гол и серията им от 3 поредни мача без загуба приключи. 

Кристъл Палас – Челси 0:1
 
0:1 Канте 50
 
Кристъл Палас: Гуаита, Уан-Бисака, Сако, Томкинс, Ван Аанхолт, Шлуп (69 Уикъм), Куяте (78 Майер), Миливойевич, Маккартън, Таунзънд, Заха
Челси: Кепа, Аспиликуета, Давид Луис, Рюдигер, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Баркли (87 Ковачич), Уилиан (82 Емерсон), Азар, Жиру (75 Мората)