Челси започна успешно защитата си на ФА Къп, след като победи с 2:0 Нотингам Форест на "Стамфорд Бридж" в мач от 3-ия кръг на най-стария футболен турнир.

В герой за домакините се превърна Алваро Мората (49, 59), който отбеляза и двата гола в срещата. През първото полувреме Секс Фабрегас изпусна дузпа, спасена от вратаря на гостите Люк Стийл, който изигра много силна среща.

Иначе и за двете попадения на Мората асистира младият Калъм Хъдсон-Одой, който е спряган за трансфер в Байерн Мюнхен. По този начин той се превърна в първия тинейджър с две голови подавания в един мач за Челси от 2007 г., когато същото стори Скот Синклеър за Купата на Лигата. 


Маурицио Сари направи осем промени от равенството 0:0 със Саутхямптън във Висшата лига. Давид Луис, Рос Баркли и Алваро Мората запазиха местата си. Сеск Фабрегас, за когото се смята, че това е последният му мач за Челси, изведе отбора с капитанската лента. Общо четирима юноши на домакините стартираха – Андреас Кристенсен, Етън Ампаду, Рубен Лофтъс-Чийк и Калъм Хъдсон-Одой.

Мениджърът на гостите Айтор Каранка имаше сериозни кадрови проблеми, което го принуди да върне в защита халфа Клаудио Якоб. Атаката поведе Дарил Мърфи, подпомаган от Бен Осбърн, Жоао Карвальо и Мати Кеш. 

Срещата очаквано започна с домакински натиск и още в самото начало силен удар на Давиде Дзапакоста беше избит от Люк Стийл. В 12-ата минута Алваро Мората изпусна златен шанс да открие резултата. Испанецът получи отличен пас и от непосредствена близост засече с глава, но отново вратарят на гостите беше на мястото си и спаси.

По-късно Емерсон стреля от фаул на удобна позиция, но над напречния стълб. После Мората поиска дузпа, но претенциите му не бяха уважени от главния съдия Андрю Мадли.  След половин час игра Челсе все пак спечели наказателен удар. Рубен Лофтъс-Чийк получи пас от Дзапакоста и беше повален от Дани Фокс.

Зад топката застана Сеск Фабрегас. Той се засили, спря се, стреля и Стийл спаси удара му в долния десен ъгъл. В 37-ата минута "сините" организираха бърза контра, която завърши с бомбен шут на Дзапакоста, но за сетен път Стийл спаси.

В 49-ата минута Челси най-накрая поведе. Калъм Хъдсон-Одой центрира отдясно към близката греда и там връхлитащият Мората се разписа за първи път от 29 ноември, когато вкара на ПАОК (4:0) в Лига Европа. Малко по-късно Хъдсон-Одой направи страхотен индивидуален пробив и шутира, но Стийл спаси.

В 58-ата минута Мората направи пропуска на сезона. Рос Баркли му подаде на тепсия на два метра пред опразнената врата, нападателят засече, но, незнайно как, прати топката над вратата. Секунди след това испанецът все пак се разписа. При центриране отдясно на Хъдсон-Одой, той засече с глава и сложи точка на спора!

След това Нотингам се хвърли в атака и изпусна няколко шанса да намали изоставането си. До края не падна нов гол и Челси спечели с 2:0. В 85-ата минута пък Фабрегас беше сменен и си взе сбогом с Челси. 

Челси – Нотингам 2:0

Голмайстор: 2:0 Мората (49, 59)

Челси: Кабайеро, Луис, Дзапакоста, Емерсон, Кристенсен, Фабрегас (85-Канте), Баркли, Лофтъс-Чийк (42-Азар), Ампаду, Хъдсън-Одой, Мората (74-Аспиликуета)
Мениджър: Маурицио Сари

Нотингам: Стийл, Фокс, Янко, Колбак, Якоб, Дарикуа, Кеш (58-Лоли), Гедиура, Карвальо, Осбърн, Мърфи
Мениджър: Айтор Каранка

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Андрю Мадли
Жълти картони: Баркли (Челси); Колбак (Нотингам)  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7o0onI5kyIQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>