Челси очаквано победи Фулъм с 2:1 на неговия „Крейвън Котидж” и с 56 точки и мач по-малко продължава битката за Топ 4. 

Сините имаха много положения, като Гонсало Игуаин се отчете със серия пропуски, въпреки че все пак отбеляза попадение. 

Домакините, за които дебют направи Скот Паркър, не играха лошо и при малко повече майсторство в атака можеха и да измъкнат нещо, но след поредното поражение остават със 17 точки и шансовете им за оцеляване започват да изглеждат само на теория.  

Кепа Арисабалага се завърна на вратата на Челси, а общо промените в тима бяха 5, като Емерсон, Кристенсен, Баркли и Уилиан също стартираха. За домакините Скот Паркър направи само една промяна, като Сесеньон започна вместо Ангиса. 

Сините започнаха активна и в 4–ата минута Игуаин стреля неточно с глава след центриране на Азар. Домакините отговориха и Бабел получи шанс да стреля, след като опит на Кеърни бе блокиран, но топката мина близо до вратата. Последва нов шанс пред Игуаин, който обаче се поколеба да стреля и пропусна възможността. 

Двубоят продължи да бъде интересен и в 18-ата минута Кепа изпусна топката при рутинно центриране, но Бабел не очакваше това и пропусна шанса да накаже грешката му. Малко след това Сините поведоха. 

Уилиан и Аспиликуета комбинираха вдясно, като защитникът напредна и центрира по земя пред вратата, където Игуаин се измъкна от пазача си и реализира с нисък удар хубав гол. 

Котиджърс обаче реагираха и в 27-ата минута Митрович стреля силно от въздуха, но Кепа направи страхотно спасяване. Секунди по-късно се стигна и до равенството. Бабел изпълни корнер, а на далечната греда съвсем сам се оказа Калъм Чеймъбрс, който от воле изравни. 

Челси обаче бързо си върна преднината. Азар подаде на Жоржиньо, който бе пред наказателното поле и италианецът с много прецизен изстрел прати топката в даленчия ъгъл. 

Почти веднага след това Игуаин трябваше да вкара отново, но стреля неточно от чиста позиция. Аржентинецът спокойно можеше да е с хеттрик дотогава. До почивката вратарят на Фулъм Рико спаси удари на Азар и отново на Игуаин, за да не допусна изоставането на отбора му да се увеличи още повече. 

Второто полувреме започна с точен удар на Азар, но Рико нямаше проблеми. След това Игуаин не успя да направи добавка след удар на Уилиан. Челси играеше добре и търсеше нов гол, но Митрович стреля опасно за Фулъм и стресна гостите в 60-ата минута. Минути след това Кеърни накара Кепа да се намесва, а Митрович не бе точен с глава.  

След това Челси опита да затвори мача и до голяма степен успя. Митрович принуди Кепа да спасява все пак един негов удар с глава в 89-ата минута, но вратарят се справи и така Сините постигнаха целта си, печелейки трите точки, въпреки че в добавеното време Фулъм отбеляза, но попадението на Сесеньон дойде от тънка засада и правилно бе отменено. 

Фулъм – Челси   1:2
 
0:1 Игуаин 21
1:1 Чеймбърс 28
1:2 Жоржито 31
 
Фулъм: Рико, Брайън, Чеймбърс, Рийм, Одой, Макдоналд (63 Ангиса), Кеърни (80 Вието), Нордвайт, Сесеньон, Бабел (71 Айте), Митрович
Челси: Кепа, Емерсон, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Жоржиньо (69 Ковачич), Канте, Баркли (78 Лофтъс-Чийк), Уилиан, Азар (74 Педро), Игуаин