Eден Азар отново понесе Челси на гърба си и собственоръчно осигури победата над Уест Хям с 2:0. 

Белгиецът реализира и двата гола, първият от които бе истински шедьовър и така качи Сините на трето място с 66 точки, но и с мач повече от конкурентите за Топ 4. 

Домакините бяха по-добри в мача, но разликата бе направена за пореден път от Азар. Чуковете имаха няколко възможости след паузата, но ги пропуснаха и от 2002-а остават без победа на „Стамфорд Бридж“, вече в 13 поредни мача. 

За домакините отново започна Калъм Хъдзън-Одой след силния си мач срещу Брайтън. Рубен Лофтъс-Чийк съща стартира, а Гонсало Игуаин замени в атаката Оливие Жиру. За Чуковете имаше цели 5 промени от предишния мач, като Марк Нобъл и Фелипе Андерсон се завърнаха в средата на терена. 

Сините овладяха топката още от първите минути, но без да могат да създават опасни положения. Уест Хям се защитаваше спокойно с много хора. В 11-ата минута Азар бе на път да се измъкне, но бе съборен от Огбона. На теория защитникът бе последен, но ситуацията бе твърде далеч от вратата и встрани, така че жълтият картон бе правилен. Емерсон изпълни лошо свободния удар, който не донесе нищо опасно. 

Канте опита удар, но стреля твърде слабо малко по-късно, преди в 24-ата минута Еден Азар да излезе на сцената и да даде аванс на домакините с великолепен гол. Той получи на около 35 метра от вратата, преодоля Нобъл, прати на земята Отбона със страхотен финт и преди да бъде затворен, отправи страхотен удар, с който препарира Фабиански за 1:0! Прекрасно попадение!

Малко след това ситуацията за Чуковете можеше да се усложни още, след като Азар намери Игуани, който стреля опасно, но топката срещна гредата, а след това Райс успя да избие. 

Белгиецът бе като ураган и в 29-ата минута бе на път да се измъкне от Арнаутович и Фредерикс преди да бъде блъснат от австриеца и съборен. Ситуацията бе доста спорна, но реферът не отсъди дузпа, въпреки че друг на негово място вероятно би го направил. 

Гостите трудно минаваха центъра в тези минути и удар на Хъдзън-Одой бе блокиран от Кресуел. Едва в 37-ата минута се откри някакъв шанс пред Чуковете, но ударът на Андерсон бе спрян от Давид Луис. 

В 43-ата минута Игуаин пропусна да вкара. Аржентинецът бе намерен добре от Канте във вратаркото поле, но вместо да опита удар веднага, спря топката на гърди и след това пробва да стреля от въздуха, но след рикошет топката излезе само в корнер. Това бе много чисто положение. В крайна сметка обаче паузата дойде при 1:0. 

Второто полувреме също остана интересно. В 48-ата минута Лофтъс-Чийк проби и намери Азар, който стреля леко встрани. Уест Хям обаче създаде опасна контра малко след това и Арнаутович намери Лансини на чиста позиция, но неговият удар бе спасен от Кепа. 

Последва слаб изстрел на Лофтъс-Чийк, но Чуковете изглеждаха доста опасни и Кресуел стреля съвсем близо до вратата с фалцов удар в 63-ата минута. Малко след това домакините отново изпуснаха да реализират и не можеха да бъдат спокойни за победата. 

Все пак домакините контролираха мача, но без да могат да го решат, което оставяше шансове на съперника. Така в 77-ата минута Райс напредна и получи пространство за удар, но завъртя твърде много топката и тя избяга от вратата. 

В 82-ата минута удар с грава на Арнаутович бе блокиран от Емерсон, а след последвалия корнер се получи разбъркване, но домакините оцеляха. Те отговориха със ситуация пред Жиру, който почти успя да преодолее Фабиански, но топката излезе над вратата. 

В 90-ата минута обаче, всичко свърши. Сините обсадиха наказателното поле на Уест Хям и първо Педро не успя да намери Азар, но малко след това белгиецът бе намерен на чиста позиция и с удар по диагонала реши всичко с втория си гол в мача. 

Челси – Уест Хям 2:0
 
1:0 Азар 24
2:0 Азар 90
 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Емерсон, Жоржиньо, Канте, Лофтъс-Чийк (70 Баркли), Хъдзън-Одой (85 Педро), Азар, Игуаин (76 Жиру)
Уест Хям: Фабиански, Фредерикс, Балбуена, Огбона, Кресуел, Нобъл (68 Обианг), Райс, Андерсон, Лансини, Арнаутович, Ернандес (46 Снодграс)