Челси удари с 1:0 Славия Плага в Чехия и докосва полуфиналите на Лига Европа. Единственото попадение в мача заби Маркос Алонсо в 86-ата минута. 

Срещата на "Еден Арена" не предложи особени футболни достойнства, като двата отбора заложиха на здравата битка в средата на терена, а чистите головите положения бяха рядкост.

Все пак лондончани се възползваха максимално от ситуациите си и в края вкараха, което им донесе ценната победа, която ги доближава до следващата фаза на турнира.

Челси продължи отличното си представяне в Лига Европа този сезон, като вече има 10 победи и едно равенство. Атаката на "сините" пък е свирепа с цели 26 вкарани гола.

Това красноречиво говори, че англичаните се целят в трофея, независимо че в този мач Сари остави на пейката част от водещите си играчи. Славия от своя страна показа здрава битка, но допусна нелепи грешки в защита и чехите бяха наказани в края.


Славия започна здраво мача и още в самото начало наложи страхотна преса и притисна сериозно гостите в тяхната половина. Чехите можеха дори да вкарат още във втората минута, когато Дели стреля с глава, но прати топката в аут.

В тези първоначални минути гостите основно се защитаваха и рядко минаваха центъра на терена. От своя страна играчите на Славия бяха много дейни и напористи, но трудно достигаха до чисти голови ситуации.

Постепенно лондончани изнесоха действията в по-предни позиции и дори създадоха няколко ситуации, но на два пъти Вилиан не успя да вкара. Така се стигна до 25-ата минута, когато Челси изпусна страхотен шанс за гол.

Тогава Вилиан пое топката и стреля страховито от дъгата на пеналта, но топката разтресе горната греда зад Коларж.

Това положение секна и двата отбора, като до края на полувремето действията се пренесоха изцяло в средата на терена, без каквито и да било голови възможности.

Втората част също започна скучновата, като единствената възможност до 60-ата минута бе в полза на Челси, но Маркос Алонсо не успя да преодолее Коларж.

Вратарят на чехите сгреши нелепо секунди по-късно, когато не успя да се намеси добре при едно центриране, но за щастие на домакините не се стигна до попадение във вратата му.

Темпото на игра още повече падна, а смените в двата отбора допълнително накъсаха играта. В състава на Челси се появиха Азар и Канте, като двамата успяха да раздвижат играта на лондончани, които определено бяха по-дейни през тази втора част.

В 78-ата минута Челси бутна топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено поради засада. Нищо обаче не успя да спаси чехите осем минути по-късно, когато Маркос Алонсо бе оставен непокрит в пеналта и с глава вкара за 0:1.

До края не се случи нищо интересно и Челси си взе много важна и ценна победа.

Славия Прага - Челси 0:1

Голмайстор: Маркос Алонсо (86)

Славия Прага: Коларж, Нгадю-Нгаджуи, Дели, Боржил, Куфал, Крал, Траоре, Шевчик, Щох, Масопуст, Олaйинка

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Жоржиньо, Баркли, Ковачич, Педро, Вилиан, Жиру