Мениджърът на Челси Маурицио Сари показа голямо неуважение към английските журналисти и не се яви на пресконференцията след разочароващото 2:2 срещу Бърнли на "Стамфорд Бридж". Неговото място на нея зае асистентът му Джанфранко Дзола.

При всички положения след това действие на наставника на "сините" критиките по негов адрес ще се засилят още повече. Той е спряган за уволнение и през лятото по всяка вероятност и това ще се случи, ако отборът не финишира в топ 4 или не вдигне трофея в Лига Европа, за да си осигури място в Шампионската лига.

В този мач той влезе в "светлините на прожекторите" с бурен скандал и в крайна сметка бе изгонен, като това бе негов първи червен картон като мениджър на Челси. 

"Маурицио остана крайно разочарован от резултата и предпочете да не вземе участие в тази пресконференция", аргументира своя колега Дзола пред медиите.

"Освен това той бе атакуван словесно от противника по време на мача. Казаха му нещо от пейката на съперника и се ядоса много, но не искам да навлизам в подробности. Ще видим какво ще стане след тази ситуация. Ние разбираме, че това е футбол и емоциите винаги взимат връх. Маурицио се застъпи за нашите играчи и за това бе изгонен".