Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че е много трудно за английските отбори да достигат до финалите на европейските клубни турнири заради сгъстения график от мачове, който има местното първенство. Въпреки че всички места тази година във финалите на Шампионската лига и Лига Европа са заети от английски представителите, италианецът определи това като подвиг.

"Въобще не е лесно за един английски отбор да бъде в добро физическо състояние в последния месец от сезона. Ние играем много повече мачове от отборите в другите страни. За нас мачът с Айнтрахт бе номер 61 за сезона. Това е голяма разлика спрямо другите първенства", сподели италианецът.

Преди финала в Лига Европа с Арсенал Челси има мач с Лестър от Висшата лига, както и гостуване в САЩ за приятелска среща през следващата седмица.

"В Англия нивото е много високо. За да достигнем до финала за купата на Лигата играхме последователно с Ливърпул, Тотнъм и най-добрия отбор в Европа - Манчестър Сити. Висшата лига е най-доброто първенство в света", коментира още Сари.