Нападателят на Челси Оливие Жиру очаква с нетърпение новата ера в клуба, започнала с назначението на легендата Франк Лампард за нов мениджър. Той не пропусна да подразни бившия си клуб Арсенал.

"Трансферното ембарго дава възможност на някои млади футболисти да играят повече и да покажа качествата си. Повярвайте ми, ние имаме много млади футболисти с голям талант и Челси ще има силите да се бори на няколко фронта", заяви Жиру пред BBC Sport.

"В Шампионската лига винаги е много трудно. Ние имаме талантлив състав, който обаче е млад. А в този турнир е важно да имаш опит. Въпреки това ще се борим във всички надпревари. Основната ни цел е да се борим със Сити и Ливърпул във Висшата лига."

"С Арсенал беше трудно да се бориш за титла. Винаги се борихме за място в зона "Шампионска лига". Спечелих няколко пъти ФА Къп и Къмюнити Шийлд. След като не можеш да спечелиш Висшата лига, триумф за купите също е хубав."

"В Челси очакванията се по-големи. В последните 10 години клбът спечели повече титли, в сравнение с Арсенал. Очевидно Арсенал иска да се върне към годините на Непобедимите, но няма да е лесно. Не казвам, че в Челси нещата се правят по-добре. Опитваме се да бъдем боеспособни, да правим стъпка по стъпка напред и да печелим трофеи", добави Жиру.