Франк Лампард прие философски лошия си дебют начело на Челси, след като лондончани паднаха с 0:4 от Манчестър Юнайтед в първия му състезателен мач. 

Сините не играха лошо в продължение на 65 минути, но пропуснаха шансовете си и домакините ги наказаха, използвайки и грешките, които направиха. 

„Предвид контузените футболисти и това, че нямахме възможност да вземем нови играчи, се намираме в период, в който продължаваме да работим. Ще научим още тежки уроци и трябва бързо да ги коригираме“ коментира наставникът. 

„Липсваха ни важни играчи, но това не трябва да ни служи за оправдание. Бяхме достатъчно конкурентни за дълги периоди от мача, но допуснахме 4 сериозни грешки, които те използваха по клиничен начин“ добави той. 

„Имаше обаче и много неща, които ми харесаха в играта ни. Тези, които не ми допаднаха, бяха фатални. Няма обаче да се оплаквам. Искам да работя и в този мач видях много позитивни неща. Опитвахме се да играем правилно, но след това изведнъж всичко се преобърна“ изтъкна Лампард, който отговори и на Жозе Моуриньо, който изтъкна младостта и липсата на опит в отбора. 

„В крайна сметка не мога да накарам хората от медицинската стая да играят, независимо дали са опитни или не. Това са играчите, които имаме и за 45 или дори 60 минути, ние бяхме по-добрият отбор. Допуснахме обаче 4 индивидуални неточности и това е грубата истина“.