Лестър и Челси врътнаха зрелищно реми 2:2 на "Кинг Пауър Стейдиъм" в мач от 25-ия кръг на Висшата лига.

Срещата бе доста динамична, а интересното е, че и три от четирите попадения за двата тима бяха дело на защитници.

Рюдигер даде аванс на "сините" в първите секунди от началото на второто полувреме, но "лисиците" обърнаха с голове на Барнс в 54-ата и Чилуел в 64-ата минути.

В 71-ата минута обаче Рюдигер успя да възстанови равенството с втория си гол в мача.

След този мач Лестър е трети с 49 точки, а Челси - четвърти с 41 точки. 


В началните минути срещата започна активно за "сините", които натиснаха противника си и определено бяха по-добрия отбор поне в началото.

В 5-ата минута Хъдсън-Одой получи топката на добра позиция за директна стрелба, но се размина нелепо с нея.

Лондончани имаха претенции за дузпа в 20-ата минута, когато Ейбрахам падна в наказателното поле и имаше преглед на ситуацията с VAR, но въпреки това първоначалното решение на рефера да не отсъжда наказателен удар с потвърди.

Малко след първата половина на полувремето Варди можеше да открие за "лисиците", но Кабайеро успя да отрази неговия удар.

Минути преди почивката Лестър имаше и ситуация чрез Чилуел, но той прати топката извън пределите на вратата.

Второто полувреме започна много динамично и попаденията започнаха да падат.

В първите секунди след подновяването на играта Рюдигер изведе Челси напред, след като засече с глава топката, след центриране от корнер на Маунт.

В 54-ата минута обаче "лисиците" изравниха. Барнс проби по крилото и навлезе в наказателното поле, а след това финтира противников футболист и с удар в далечния ъгъл възстанови статуквото.

Точно десет минути след това Чилуел засече една ниско центриране топка от Тилеманс и с удар около точката на дузпата направи обрата пълен.

В 71-ата минута Рюдигер се възползва от ужасна грешка на Чилуел и го надскочи, за да насочи с глава топката към мрежата. Стражът на домакините можеше да се намеси далеч по-добре, но в крайна сметка бе излязъл малко пред голлинията си и топката го прехвърли. 

Пет минути след това Евънс от непосредствена близост с глава не успя да насочи топката в мрежата, а в 80-ата минута Барнс пропусна сам срещу вратаря и прати топката встрани вратата на противника. 

До самия край нямаше повече голове. 

ЛЕСТЪР - ЧЕЛСИ 2:2
0:1 Рюдигер 46
1:1 Барнс 54
2:1 Чилуел 64

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Перейра, Еванс, Союнджу, Чилуел, Чудхури, Тилеманс (79 - Прает), Мадисън, Барнс, Перес, Варди (82 - Ихеаначо)

ЧЕЛСИ: Кабайеро, Джеймс, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Жоржиньо (74 - Ковачич), Канте, Маунт, Педро (74 - Вилиан), Хъдсън-Одой, Ейбрахам