Мениджърът на Челси Франк Лампард се изказа много ласкаво за новото попълнение Хаким Зиеш, който ще пристигне при Сините през лятото. 

Лондончани ще платят на Аякс 33,3 милиона паунда за привличането на 26-годишния мароканец, който според боса ще помогне за отварянето на защитите на съперниците, след като в някои мачове през кампанията Челси определено имаше проблеми в това отношение. 

„За първи път попадна в полезрението ми по време на великолепното представяне на Аякс в Шампионската лига миналия сезон. През този сезон играхме два пъти срещу тях и го познавам доста добре. Има отличен ляв крак, като действа предимно отдясно, но може да играе и зад нападателя. Наистина е фантастичен“. 

„През този сезон имахме доста трудности в серия мачове да отбележим първия гол. Той обаче е играч, който може да ни донесе нещо различна и допълнителна креативност именно за това. Може да бележи, да подава и е вълнуващо за нас и феновете ни да знаем, че ще е при нас от следващия сезон“ заяви Лампард. 

„Опитахме се да го привлечем още през януари, но не бе възможно, а и уважаваме искането на клубовете да запазят най-добрите си играчи до края на сезона. Целта за нас сега остава запазване на мястото в Топ 4, но винаги се стремим и да се подобряваме“ добави той.