Лудогорец обърна с 3:1 Черно море в Каварна и записа важна победа преди срещата си с Базел от групите на Шампионската лига.

Варненци дръпнаха в резултата след автогол на Хосе Луис Паломина (39), но шампионите стигнаха до пълен обрат и трите точки след две попадения на Марселиньо (75 и 85) и едно на Вандерсон (57).

Така Лудогорец събра десет точки и дели третото място с отборите на Черно море, Верея и ЦСКА. Трябва да се отбележи обаче, че "орлите" имат мач по-малко.


Двата отбора изиграха много интересно първо полувреме, но много трудно стигаха до голови ситуации.

В началото на срещата в 13-та и 17-та минути домакините имаха претенции за дузпа за нарушения в наказателното поле срещу Уго Секо и Пламен Николов, но според съдията Никола Попов такива нямаше.

В 34-та минута Марселиньо можеше да открие резултата за Лудогорец, но след удара му от 4-5 метра вляво по диагонал топката излезе в аут.

Черно море откри резултата в 39-та минута. Михаил Венков центрира отляво, Хосе Паломино не успя да изчисти добре топката и си отбеляза автогол за 1:0 за Черно море.

В 44-та минута Марселиньо стреля опасно от около 20-тина метра, но вратарят на домакините Александър Чанович показа класа и успя да избие топката.

В началото на второто полувреме Черно море можеше да реализира нов гол. Марек Кузма стреля от около 22-23 метра, топката рикошира в Хосе Паломино и се отби в напречната греда на вратата на Владислав Стоянов.

Шампионите изравниха резултата в 58-та минута. След центриране Йордан Минев успя да върне топката към Вандерсон, който с удар от по диагонал вкара за 1:1.

В 75-та минута Лудогорец поведе в резултата. Джоди Лукоки центрира отдясно и Марселиньо от границата на малкия пеналт с глава вкара за 2:1.

В 84-та минута Марселиньо вкара втория си гол в срещата с удар по тревата от дъгата пред наказателното поле и затвърди победата на шампионите.

В 90+1 минута на срещата в игра за Черно море се появи синът на наставникът на Локомотив /Пловдив/ Илиан Илиев-младши.

Черно море - Лудогорец - 1:3

Голмайстори: 1:0 Хосе Паломино 39-автогол, 1:1 Вандерсон 58, 1:2 Марселиньо 75, 1:3 Марселиньо 84

Черно море: Александър Чанович, Ондрей Сукуп, Траян Траянов, Пламен Николов, Михаил Венков, Тодор Паланков /86-Иван Коконов/, Александър Цветков, Уго Секо, Бакари /65-Ян Малик/, Георги Илиев /90+1-Илиан Илиев-младши/, Марек Кузма;

Лудогорец: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Натаниел, Козмин Моци, Хосе Паломино, Лукас Саша /76-Кишада/, Светослав Дяков, Марселиньо, Върджил Мисиджан /66-Джоди Лукоки/, Джонатан Кафу /88-Абел Анисе/, Вандерсон