Славия и Черно море направиха 1:1 в мач от грута "А" на Втората осмица. Варненци продължават да са без успех в София от 2015 година насам. За последно те победиха именно “белите” с 1:0 преди три сезона. 
 
Равенството позволи на Славия да запази първото място с 34 точки, "моряците" имат три по-малко. 
 
Домакините бяха без контузените Георги Петков, Момчил Цветанов и Сашо Александров. 
 
Черо море пък пристигна без контузените Витиня, Огнянов и Ндонгала, както и без наказания Янчев.
 
Гостите по често-поглеждаха към вратата през първото полувреме. В 4-ата минута шут на Дани Кики беше спасен от Стериакис, а в 22-ата вече водеха в резултата. Радослав Василев се разписа с глава след центриране на Кононго отляво. Юношата на Славия не се зарадва на попадението, за което получи аплодисменти от феновете на "белите".
 
До почивката Кики се отчете с нов пропуск, а в 41-ата минута Макенджиев изби удар на Милчо Ангелов от границата на наказателното поле.
 
През второто полувреме домакините изравниха играта и вкараха за 1:1. В 61-ата минута добро изпълнение на пряк свободен удар от Галин Иванов завърши с гол.
 
В 82-ата минута удар от дистанция на Мартин Минчев мина опасно близо до вратата на Славия. Малко след това Василев имаше възможност да вкара втори гол, но се засуети в наказателното поле и загуби топката.
 
Домакините играха с човек по-малко в последните няколко минути. Емил Мартинов получи контузия и напусна терена, а Златомир Загорчич нямаше право на повече слени.

СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ 1:1
0:1 Василев (21)
1:1 Иванов (61)

СЛАВИЯ: Стергиакис, Мартинов, Велков, Велков, Буров, Узунов, Карабельов, Минчев, Иванов, Димитров, Ангелов

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Станчев, Димов, Хасани, Кононго, Витанов, Илиев, Минчев, Кики, Фенуш, Василев