Черно море ще изиграе 8 контроли по време на зимната си подготовка, съобщиха от клуба. 

Първото занимание на "моряците" за 2019 година ще бъде на 7 януари. Два дни по-рано футболистите ще преминат задължителните медицински изследвания във варненския Медицински център за рехабилитация и спортна медицина).

До 15 януари Черно море ще се готви във Варна. Първата проверка на "зелено-белите" е насрочена за 16 януари срещу Черноморец Балчик. 

Ден по-късно отборът отпътува за Турция, където ще проведе и основната си част от зимната подготовка. Там Черно море ще изиграе четири контроли. На 22 януари варненци срещат състезаващия се във Висшата лига на Полша Медз Легница, а на 24 януари съперник ще бъде друг елитен полски тим Арка Гдиня.

На 30 януари възпитаниците на Илиан Илиев ще срещат Олександрия (Украйна). Търси се съперник за спаринг за 28 януари.

На 1 февруари отборът се прибира във Варна. На 6 февруари УморяцитеФ ще изиграят две контроли, а съперници ще са тимовете на Лудогорец 2 и Дунав Русе. 

На 9 февруари е последната проверка на варненци срещу Поморие, а преди срещата ще бъде представен съставът за пролетния дял от шампионата.

Черно море ще поднови първенството в Първа професионална лига с домакинство на ЦСКА-Сохия на 16/17 февруари, като точният ден и час на двубоя все още не е обявен от БФС.