Черно море победи втородивизионния СКА-Хабаровск (Русия) с 2:0 във втората си контрола от лагера в Турция. Попаденията в двубоя, игран на комплекс “Старлайт”, край Сиде, реализираха Денислав Ангелов в 83-ата минута и Матиас Курьор в 90-ата.

По различни причини двубоя пропуснаха Иван Дичевски, Велислав Василев, Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Родриго Енрике, Лъчезар Йорданов.

Треньорът Илиан Илиев направи няколко промени в стартовия състав, в сравнение с контролата с Александрия. На вратата започна Миодраг Митрович, а пред в центъра на отбраната си партнираха Даниел Димов и Димитриос Хантакиас. На десния бек бе Виктор Попов, а отляво Фахд Актау. В средата на терена оперираха Васил Панайотов и Мехди Букаси, а по крилата Мартин Минчев (вляво) и Габриел. На върха на атаката бе Исмаил Иса, а зад гърба му действаше Илиан Илиев.

Черно море създаде първата опасност в срещата. В 12-ата минута Исмаил Иса навлезе в наказателното поле и стреля леко под ъгъл, но вратарят на Руския тим спаси. В 17-ата минута Виктор Попов получи топката вдясно, напредна и намери в наказателното поле Габриел, който стреля от движение, но стражът на Хабаровск успя да спаси сигурен гол. В 27-ата минута Исмаил Иса заслужи аплодисментите на малобройната публика на стадиона в Сиде с майсторско отиграване. Нападателят на “моряците” засече с глава центриране на скорост на първа греда и успя технично да обърне топката по посока на вратата, но не намери целта. В 34-ата минута Мартин Минчев проби отляво, финтира бранител и центрира по земя, топката се удари в крака на бранител и мина опасно покрай гредата. Веднага след това Минчев отправи далечен изстрел, но право в ръцете на стража за руския тим. До края на първата част варненци отправиха поредица от точни удари, но така и не успяха да отбележат.

През втората част Илиан Илиев пусна нов състав. Единствените, който останаха на терена са Габриел, Виктор Попов и Даниел Димов. Останалите са Иван Дюлгеров, Емил Янчев, Цветомир Панов, Патрик Андраде, Петър Вуцов, Матиас Курьор, Дани Кики и Денислав Ангелов.

 През първите 15 минути на втората част двата тима не създадоха сериозна опасност пред една от двете врати. В 67-ата минута много добра контраатак за Черно море. Виктор Попов отне топката в наказателното поле на варненци, подаде към Патрик, той с едно намери отдясно Габриел. Футболистът на проби в състава на Черно море мпроби отдясно, продължи към Виктор Попов, той намери Дани Кики в наказателното, който получи топката сбгръб към вратата, обърна се и стреля с левия крак, но на сантиметри от страничната греда. 70-ата минута Илиан Илиев замени Габриел, Виктор Попов и Даниел Димов, а техните места заеха Жордао Кардосо, Йордан Радев и Димитриос Хантакиас. Черно море поведе в резултата в 83-ата минута. Матиас Курьор успя да пресече пас на вратаря, намери с успоредно подаване Денислав Ангелов в наказателното поле, който от около точката на дузпата реализира за 1:0. В 90-аата минута Денислав Ангелов намери с успореден пас по земя Матиас Курьор, който от близо реализира за 2:0.

Съставът на Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Даниел Димов, Димитриос Хантакиас, Фахд Актау, Мехди Фенуш, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Габриел Лейте, Илиан Илиев, Исмаил Иса.

Иван Дюлгеров, Емил Янчев, Цветомир Панов, Йордан Радев, Патрик Андраде, Петър Вуцов, Жордао Кардосо, Матиас Курьор, Дани Кики, Денислав Ангелов.