Една от звездите на Черно море - Матиас Курьор, разказа как се стигна до завръщането му на "Тича". Това стана през зимния трансферен прозорец и новината беше приета с голям ентусиазъм от феновете на "Моряците".

Причина е, че именно Курьор вкара победния гол срещу Левски на финала за Купата на България през 2015 г. Тогава варненци се наложиха драматично с 2:1 на стадион "Лазур" в Бургас след продължения и вдигнаха трофея. 

Пред Kreyoldiaspower.net Курьор говори за бъдеще си и заяви, че с удоволствие би завършил кариерата си в Черно море.  

"Нищо не е сигурно, но на този етап това са ми плановете. Единственото нещо, което може да ме накара да променя мнението си, е да получа предложение за голям договор, който не може да бъде отказан", заяви Курьор.

"Връщането ми беше страхотно! Чувствам се малко стар, защото има млади момчета, които са в отбора сега и които гонеха топките по време на първия ми престой. Публиката обаче ми поднесе лудо посрещане! По време на подготовката вкарах няколко гола. Първият домакински мач беше наистина специален с пълен стадион и страхотно посрещане от привържениците, наистина ме трогна!".

"Просто се случи! Откакто напуснах клуба, винаги са ме питали кога ще се върна. Винаги ми казваха, че вратата е отворена. Имах възможността да отида и на друго място, предложиха ми договор от Индия. Казах си, че се връщам във Варна. Видях, че има добър отбор, треньорът ме искаше. Във Варна съм като у дома!", добави Курьор.