Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов коментира редица актуални теми около клуба в интервю за БНТ. „Победата над Лудогорец е нормална, не е нещо специално. Не сме спечелили КЕШ. Нещата полека-лека си идват на мястото. ЦСКА се възражда и върви по правилния път”, каза Стоилов. 

На въпрос как ще коментира изказването на директора на Лудогорец Ангел Петричев, че купата не е важна за разградчани и армейците са далеч от тяхното ниво, Стоилов заяви: „Мисля, че те излязоха с призиви преди мача, че двубоят е въпрос на чест и е много важен. Затова неговото изказване след срещата мога да го определя като смешно. Личи си, че вече има голям страх и злоба, че не само ги настигнахме, но и сме над тях".

"Цяла година играем срещу външни фактори. А видяхме в мача - в първите 30 минути ние имахме много голям превес. После при нас се усети умората. Докато те изкараха целия мач при едно и също темпо. Ние искахме допинг за този двубой, но ни беше отказан в последния момент. Вие си направете извода”, коментира Стоилов.

„Единственото, за което съперникът може да спори, е дали картонът на Барт е жълт или червен. Докато при нас имаше три дузпи - две за игра с ръка на Пластун и едно задържане на Каранга, когато беше обърнат и загуби равновесие. Ощетеният отбор беше нашият. Ако трябва да се подава жалба, ние трябва да го направим. Рано в срещата трябваше да бъде изгонен Вандерсон, който удари едно дете. Това е абсолютен червен картон и ако беше показан, щяхме да спечелим мача убедително”, добави Стоилов.

„Винаги в една и съща посока са грешките на съдиите. Все в посока на Лудогорец”, каза Стоилов. „Стамен Белчев сам заслужи мястото си в ЦСКА. Успя да хване шанса, птичето му кацна на рамото. Той доказа, че и с български треньор можеш да имаш добри резултати”, отбеляза Стойчо.

„Още от 4-5 години познавам Каранга. Искахме да го вземем тогава в България, но се разминахме, защото имаше голям интерес към него от клубове като Коринтианс и Сантос. Явно е било писано четири години по-късно да го привлечем. Той е много работлив. За разлика от повечето южноамериканци помага и в защита. За реализаторските му качества няма какво да коментираме. Но без добър колектив този играч не може да бие сам останалите”, добави Стоилов. 

„В момента имаме доста хомогенен състав и ако един или двама напуснат, няма да сме зависими от тях. Водим също така преговори с един-двама играчи, но е рано да се каже дали ще ги привлечем”, добави Стоилов. „Проблемът с базите беше окончателно решен в четвъртък в мача за купата. „Армията” беше пълна. Базите не могат да бъдат отнети от феновете. За емблемата пък текат някакви процедури в съда и след като преминат, ще си стане част от нашия клуб”, коментира още Стойчо Стоилов.