Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев обясни защо голямата звезда на "червените" – Фернандо Каранга, не се присъедини за старта на подготовката.

Той разкри, че голаджията се намира в родината си Бразилия поради лични причини. "Има някакви имотни неуредици, които трябва да разреши и когато това стане, веднага ще се прибере. Няма нищо притеснително около него", заяви Белчев, с което отрече информациите, че Каранга ще бъде продаден.

В момента ЦСКА е на лагер в Сандански, който ще продължи до 20 януари. Там "армейците" ще изиграят една контрола с местния Вихрен, след което се отправят за Испания (23 януари – 3 февруари). Там са предвидени спаринги с датския Олборг (25 януари), Дзянсу Сунин (Китай, 28 януари), Спартак (Москва, 30 януари), Динамо (Киев, 2 февруари), а на 10 февруари в Панчарево ЦСКА ще има проверка с Оборище Панагюрище.

Иначе до момента на "Българска армия" има три нови попълнения. Това са холандското крило Роланд Алберг, който идва от Филаделфия, колумбйският нападател Хеан Карлос Бланко и бразилският защитник Джеферсон. Антон Недялков пък беше продаден във ФК Далас, а Кевин Меркадо и Кевин Кубемба напуснаха.