Крилото Андре Монтейро-Укра, който се присъедини към ЦСКА в началото на тази седмица, ще се нуждае поне от месец, за да е напълно готов за игра, разбра "Тема Спорт". 

Той е претърпял операция на скъсани връзки на коляното през юли и все още не е възстановен на 100%. Укра се включва пълноценно във физическите тренировки на ЦСКА, но не и в колективните такива с топка като двустранни игри. 

Щабът не иска да натоварва излишно португалеца, за да не доведе до ново отключване на травмата в коляното му. 29-годишният Укра е преминал част от тестовете, а в началото на следващата седмица му предстоят още такива. Той ще бъде прегледан в специализирана клиника, след като отборът се завърне в Coфия. 

Именно тези тестове ще дадат категоричен отговор дали португалецът ще подпише с ЦСКА. Ако армейцитe преценят, че възстановяването ще му отнеме още дълго време, то те ще се откажат от ангажирането му. Укра със сигурност няма да играе в контролата с Вихрен в събота, а най-вероятно, дори и да парафира, ще пропусне и спарингите в Испания.

ЦСКА се прибира в София в късния следобед в събота след контролата с Вихрен. Неделя и понеделник ще са почивни за почти всички футболисти освен Каранга, а във вторник тимът лети за Марбея. 

В началото на следващата седмица се очаква бразилският голмайстор на армейците да бъде награден за Играч на месец декември. Той е спечелил редовната анкета на пресклуб "България". Червените имат и приз за Отбор на декември, който ще бъде получен от треньора Стамен Белчев, но още не е уточнен ден за награждаването.