Еквадорското крило Кевин Меркадо може отново да облече екипа на ЦСКА, макар че напусна "Армията" само преди месец. Това ще се случи при положение, че резултатите от тестовете на португалеца Укра не са задоволителни.

Бившият футболист на Порто е с безспорни качества, които се нравят на Стамен Белчев, но физическото му състояние е притеснително. Той е скъсал кръстни връзки през април миналата година и не е играл футбол близо 10 месеца. 

Ясно е, че Укра ще е готов за игра след 3 или 4 седмици и няма да вземе участие в днешната контрола с Вихрен (Сандански). И за да са уверени, че 29-годишният футболист е здрав, то той ще премине множество медицински тестове.

Ако се окаже, че резултатите от тях са лоши, то от ЦСКА ще направят опит да си върнат Меркадо. Той е собственост на Гранада, но не попада в плановете на испанците.

Еквадорецът бе пред трансфер в Барселона Гуаякил, но сделката пропадна и сега реално палачът на Лудогорец от мача в Разград няма отбор, в който да играе. Всичко обаче е условно, тъй като нещата зависят от физическата форма на Укра и резултатите от медицинските тестове.