Полузащитникът на Спартак Москва Ивелин Попов отбеляза, че в състава на ЦСКА, с когото руския тим ще играе приятелски мач утре, са събрани голям брой силни футболисти. 

"ЦСКА е много популярен български отбор. Сега те имат наистина интересни играчи. Колективът е сливане на младостта и опита. Мога да посоча защитниците Станислав Манолев, който е играл за Кубан и Динамо Москва, Николай Бодуров, който бе Фулъм и Мидтиланд. ЦСКА предпочита атакуващ футбол. Този сезон те отбелязаха най-много голове. В същото време отборът е силно дисциплиниран и много добре се движи без топка", обяви той пред руските медии..

"Когато играех за Литекс можеше да премина в ЦСКА. Собственикът получи няколко предложения, но отговори, че ще ми позволи да напусна само в чужбина. В резултат на това аз спечелих с Литекс- шампионата, Суперкупата и два пъти - купата на България. И едва след това отидох в Турция.

"По едно време бяхме играли заедно с Кирил Десподов за Литекс, но аз за първия отбор, а той за юношите. Дори тогава беше ясно, че Кирил е много талантлив футболист. Напомням му, че е необходимо да слезе от небето на земята във времето и да тренира много. Тъй като талантът във футбола не е гаранция за успех. За правото да се нарече добър играч, трябва да се труди всеки ден", заяви Ивелин Попов.