ЦСКА може и да не е убедителен от началото на пролетта и определено да е смъкнал формата си, но отборът попадна в изключително престижна класация, пише "Меридиан мач".

„Червените" влязоха в Топ 3 на Европа за серия от мачове без загуба, което е по силите на много малко отбори. Тимът на Стамен Белчев е на трето място на Стария континент, като отстъпва единствено на Барселона, който е почти сигурен шампион на Испания, както и на Порто, който също води убедително в Португалия и като че ли е прегърнал вече титлата с една ръка. ЦСКА е в серия от 22 мача без поражение. Трябва да припомним, че единствената загуба на отбора в първенството бе във втория кръг на Първа лига, когато тимът се срина с 0:1 у дома срещу експериментален състав на Лудогорец. Това обаче бе на 22 юли, а от тогава тимът никога не е напускал терена с наведена глава.

Интересно е, че серията на „червените" е още по-впечатляваща, тъй като те нямат загуба нито за Купата на България, нито дори в зимните контроли, но това са срещи, които не се следят от много наблюдатели. Още по-любопитно е, че въпреки впечатляващата серия, и то за международно ниво, ЦСКА не само че не е на първо място в Първа лига, но изостава с цяла победа разлика от шампиона Лудогорец. Това обаче също си има логично обяснение, тъй като тимът на Белчев записа равенства, които никой не очакваше. Отборът взе само точка срещу Славия, Етър, Пирин, Ботев, Черно море, което обяснимо го държи на дистанция от първото място.

Барселона е с 27 мача без поражение до момента и има всички предпоставки тази серия да продължи. Порто е по-скромен, но също върви без нито една грешка в първенството, като има 21 победи и едва 4 равенства в изминалите кръгове. „Драконите" също ще удължат без напрежение тази серия, тъй като днес гостуват на абсолютния аутсайдер в Примейра Лига Пасош де Ферейра. Веднага след ЦСКА пък се нареждат Бенфика и Залцбург с по 19 поредни мача без поражение.