Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга може да пропусне дербито с Левски заради наказание по видеозапис, пише "Меридиан Мач". Бразилският нападател на „червените“ провокира феновете на Пирин след трудната победа на столичани с 2:1 като гост вчера.

На телевизионните камери се видя как след края на двубоя Каранга си позволи с жест да покаже на феновете на тима от Благоевград, че им е отрязал главата, а това си беше чиста провокация от негова страна и обида към феновете на „орлетата“. Както е известно, бразилецът вкара победния гол за ЦСКА в добавеното време.

Според правилника на БФС заради жеста си Фернандо Каранга може да отнесе наказание от 1 мач и глоба в размер на 3000 лева. Санкцията е залегнала в член 22, ал. 2, точка Й. Предстои да разберем дали поведението му ще бъде разглеждано от Дисциплинарната комисия.

По време на самия мач в Благоевград си личеше, че Каранга е изнервен. Игра изключително агресивно и беше близо до втори жълт картон, след като още през първото полувреме получи един. След почивката бразилецът на два пъти игра след съдийски сигнал и нанесе удар по вратата. Тогава от щаба на Пирин поискаха нападателят на ЦСКА да бъде изгонен. В края на мача голмайсторът на „червените“ дори хвана за гушата Румен Сандев от домакините и го заплаши с пръст.