Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга се извини за поведението си след победата над Левски. Бразилецът вкара единствения гол в мача за победата с 1:0, а след срещата изрази по-бурно радостта си с прочутия жест, имитиращ прерязване на гърлото. Заради начина на празнуване и "обида на един или повече зрители" Каранга бе наказан с един мач лишаване от състезателни права и глоба от 6000 лева.

"Помня само доброто от мача срещу Левски. Най-вече голът, с който донесох победата на моя отбор. С този жест изразявам радостта си от гола, правил съм го и преди и сега не разбирам защо се говори толкова за това. Решили са да ме накажат, това си е тяхно решение. Съжалявам за това наказание. Всичко за мен е приключило. Заради емоцията изразих по-бурно радостта си след победата над Левски и ако съм обидил някого, се извинявам за поведението си. Искам да си върша моята работа на терена, имам цели с ЦСКА и важното е да изпълним тези цели", каза Каранга, който бе награден за футболист на 26-ия кръг в Първа лига.

Бразилецът е наясно, че противниците опитват да го провокират, но увери, че вече е по-спокоен и е изцяло концентриран върху изявите си на терена.  "Провокациите към мен са от началото от първенството и няма да спрат. Стамен Белчев и Гриша Ганчев постоянно говорят с мен да се пазя от провокации. Но вече съм по-спокоен. Концентриран към върху изявите ми на терена", каза още Каранга.