Левски се намира в жестока криза, а излизането от нея няма да е лека задача. Още в сряда, 11 април, на сините им предстои полуфинал за Купата на България срещу ЦСКА, на 14 април приемат Лудогорец, а след това на 18 април играят пак срещу "червените' за първенство. В тези срещи отборът както може да се вдигне след поредицата от 3 загуби, така и да се срине тотално. 

Утре срещу армейците Делио Роси няма да може да използва Иван Горанов. Бранителят ще бъде наказан за един двубой, след като в петък срещу Ботев Пловдив (0:1) получи петия си жълт картон от началото на сезона. Така неговото място в отбрана ще заеме португалецът Афонсо Фигейредо. Останалите в защитата ще са Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон и Милош Цветкович. 

Очаква се в единадесеторката да се завърне Хали Тиам. Сенегалският дефанзивен халф не бе на терена при поражението от Ботев. Тогава в средата на терена действаха Васил Панайотов и Жорди Гомес. Един от тях ще започне като титуляр и утре. Причината е, че португалецът Филипе Нашименто все още не е напълно готов за игра. Той лекуваше контузия в глезена, който не му позволи да играе в Пловдив. 

Сигурен за мястото си на левия фланг е Паулиньо. Вдясно Прохазка е много колеблив, но по всяка вероятност ще е на игрището защото е полезе в дефанзивен план. Срещу Ботев единствен на ниво бе Обертан. Той ще започне в атака, а за негов партньор ще се избира между Костов и Буш.