ЦСКА съобщи за раздялата със Стамен Белчев чрез съобщение на официалната страница на клуба. От "Армията" потвърдиха новината, кoято излезе по-рано днес. Преди часове стана ясно, че Белчев е аут, а начело на отбора отново ще застане Христо Янев. Асистентите на досегашния наставник - Стефан Генов, Даниел Моралес и Ивайло Иванов също напускат.

На Янев ще помагат Владимир Манчев и Ивайло Петров - Пифа.

Цялото съобщение на "червените":

След поредицата от негативни резултати, Стамен Белчев взе решение да напусне своя пост на старши треньор на ЦСКА в името на благото на отбора. Той напуска поста си заедно с трима от помощниците си - Стефан Генов, Даниел Моралес и Ивайло Иванов.

Ръководството благодари на Белчев за изключителния му професионализъм и всеотдайната му работа в ЦСКА и му пожелава здраве и бъдещи професионални успехи!

На негово място до края на сезона отборът ще бъде ръководен от човек от клуба. Христо Янев поема тима, а негови помощници ще бъдат Владимир Манчев и Ивайло Петров. Заедно с тях ще работят и кондиционните треньори Томас Нойберт и Кирил Динчев, като на щаба ще помагат и легендите на клуба Георги Велинов и Красимир Безински.

Христо Янев, Владимир Манчев и Ивайло Петров изведоха тима ни до трофея в турнира за Купата на България през 2016 година. През януари те се завърнаха на работа в ЦСКА. Янев и Манчев бяха скаути на първия отбор, а Петров - треньор на вратарите в Академия ЦСКА.