Спортният директор на Цървена звезда Митар Мъркела коментира бъдещето на треньора Владан Милоевич, който е вариант №1 за ЦСКА от лятото. "Наясно сме със ситуацията. Говоря всеки ден с Владан. Силно се надявам нашите амбиции и нови цели да съвпаднат с неговото виждане. Изгарям от желание да ви кажа, че той е подписал нов договор. Но, уви, не мога да го направя, защото това не се е случило. Така че изобщо не е сигурно, че ще задържим Милоевич. Наш приоритет е да преподпишем с Владан и да продължим развитието на нашия клуб. Но в момента не мога да ви кажа на сто процента", заяви Мъркела.

Според информация на "Тема спорт" през този сезон Милоевич получава в Звезда месечна заплата в размер на 20 000 евро, а, разбира се, ще получи и солиден бонус за спечелването на титлата, което стана факт предсрочно. 48-годишният специалист има предложение от сръбския гранд за нов контракт, което обаче е за същата заплата. Въпреки страхотния сезон на него не му е предложено увеличение на месечното възнаграждение. Звезда не само спечели категорично първенството, но игра и пролетни мачове в Лига Европа. ЦСКА е заинтригувал много сериозно Милоевич с предложението си, като между армейците и треньора вече е имало няколко разговора.

Според запознати сърбинът е посрещнал с голям интерес идеята да поеме ЦСКА. Специалистът все още не е дал окончателен отговор, а към него има запитвания и от други клубове, но се очаква яснота да има около 20 май, когато приключва сезонът и в Сърбия, и в България. Милоевич е разколебан дали да остане в Звезда, от една страна, заради това, че не му се предлага увеличение на заплатата, а от друга, защото част от основните футболисти ще напуснат през лятото.