Още по темата

 

Македонският специалист Чедомир Яневски е все по-близо до треньорския пост в ЦСКА. Според вестник „Меридиан Мач“ той вече е в София и чака финалните преговори за назначението си на стадион „Българска армия“. 

Именно Чедомир, който този сезон направи фурор в Лига Европа с Вардар Скопие, е вариант №1 за нов треньор на „армейците“.

От лагера на „червените“ разкриха, че македонецът е казал „Да“ в предварителните разговори с ръководството на клуба. Днес обаче двете страни трябва да се срещнат, за да уточнят детайлите около договора.

Според медиите в Македония Чедомир Яневски преговаря освен с ЦСКА и с гръцкия Аполон Смирна.  Съседите твърдят, че специалистът вече се е разбрал с тима от Смирна за договор, според който ще взима 150 000 евро на година. 

Яневски обаче искал да поеме „червените“, където целите са по-големи, а и парите. Едно е сигурно - в предварителните разговори с „армейците“ е станало ясно, че Чедомир Яневски ще поиска много по-ниска заплата от първия вариант за нов треньор, който беше потърсен от ЦСКА – сърбинът Владан Милоевич. 

Според информациите, специалистът, извел Цървена звезда до титлата и наскоро подписал нов договор със „звездашите“, е поискал 50 000 евро на месец от „червените“.