Почти сигурният нов наставник на ЦСКА Чедомир Яневски има намерение да налага български играчи. Македонският специалист вече проведе среща със собственика на клуба Гриша Ганчев в София, на която е поставил своите условия. Стана ясно, че Яневски иска заплата от 50 000 евро на месец.

Това ще го направи най-скъпоплатеният наставник у нас. Дори възнагражденията на Делио Роси в Левски и на Димитър Димитров-Херо в Лудогорец са по-малки.

Яневски направи име като селекционер на националния отбор на Македония и след това като наставник във Вардар (Скопие). Очаква се треньорът да бъде официално представен в началото на следващата седмица, когато сезонът за ЦСКА вече ще е завършил.

Сред останалите изисквания на 56-годишния македонец са да доведе свой собствен екип от асистенти. Освен това Яневски настоява сам да избира селекцията и да има пълен картбланш върху състава.

Яневски не харесва чужденците и предпочита да развива младите местни футболисти. Затова и пред Ганчев е заявил, че иска да се раздели с по-голямата част от легионерите, като мястото си ще запазят само най-добрите от тях.