Двамата холандски футболисти, които преговаряха с ЦСКА в последните дни - централният нападател Ларс Велдвайк (26 г.) и защитникът Стивън Перейра (24 г.), ще дадат своите отговори на клуба до седмица, пише "Тема спорт". 

Те са желани от червените и са получили конкретни оферти, които са обявили, че ще обсъдят със своите мениджъри. Очаква се следващия вторник или сряда Велдвайк и Перейра да кажат дали ще подпишат с ЦСКА. Те са близки с настоящия футболист на армейците Едвин Джеси.

Велдвайк дойде в София преди мача с Берое от последния кръг и го изгледа от ВИП ложата на "Армията", а няколко часа по-късно се прибра в Холандия. Твърди се, че в София е бил и централният бранител Перейра, който през последните сезони е играл във втородивизионния холандски МВВ Маастрихт. 

Те са огледали стадиона и базата на ЦСКА, като са направили и разходка из Coфия. Перейра обяви в социалните мрежи, че престоят му в Маастрихт е приключил, а сега търси много по-голямо предизвикателство. 

Освен като централен защитник той може да играе и като десен бек. ЦСКА със сигурност ще се подсили и на двете позиции през лятото. Перейра е национал на Кабо Верде. Той е юноша на Цволе и има три мача за отбора в холандския елит. От 2015 година играе за МВВ Маастрихт, като е несменяем титуляр със 112 мача и 3 гола във всички турнири.

Таранът Велдвайк пък има едно участие за националния отбор на ЮАР. Той е роден в Холандия, но баща му е от африканската страна и Ларс има право да играе за нея. Точно преди седмица нападателят се раздели с елитния Грьонинген и подобно на Перейра е със статут на свободен агент.

Червените работят усилено по лятната селекция. Според запознати, тя ще включва между 5 и 7 нови попълнения. Ще се изчака обаче назначението на новия треньор, преди да се премине към подписване на договори и раздяла с някои играчи.