Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро заяви, че всички в отбора осъзнават колко важно е участието в евротурнирите след няколкогодишна пауза и ще подходят максимално сериозно към мачовете срещу латвийския Рига в първия квалификационен кръг.

"Жребият можеше да бъде и по-добър и по-лош. Мисля, че от българските отбори изтеглихме най-трудния съперник, но в крайна сметка две победи и продължаваме напред.

"Познавам Адмира Вакер много добре, но трябва да ги разузнаем внимателно, защото те направи доста промени през това лято. Между 5-6 футболисти напуснаха, а на тяхно място дойдоха много нови. Те са различен отбор сега в сравнение с миналото първенство. 

Всеки треньор иска нови футболисти. Ние имаме добър отбор, но искаме да привлечем още един нападател. Това не е тайна. Ние сме доволни, че успяхме да вземем Борис Секулич. Той бе най-добрият футболист на най-добрият отбор в Словакия. Може да играе еднакво успешно на различни позиции и се радваме, че го имаме в състава ни.

Чувствам се много добре в София. Не мога още да кажа, че се чувствам като у дома си, защото съм тук от 3-4 дни. Няколко години го нямаше ЦСКА в Европа. За това ще подходим сериозно за мача с Рига", заяви Нестор Ел Маестро.

На въпрос как ще завърши срещата между Сърбия и Швейцария от група "Е" на Световното първенство, той отговори: "Надявам се моя приятел Младен Кръстаич и Сърбия да спечелят".