ЦСКА удари с 3:1 Витоша Бистрица за Купата на България и се класира на 1/4 финал в турнира.

Два гола за червените мушна Али Соу (74 и 76), един добави Рубен Пинто (15). Точен за гостите бе Михаил Милчев (92).

Като цяло ЦСКА контролираше срещата, създаде множество положения, заби три попадения и в крайна сметка заслужено е в следващата фаза на надпреварата.

На моменти обаче армейците бяха твърде хаотични и правеха детински грешки, което леко поизнерви публиката.

Гостите от Бистрица заложиха основно на защитен футбол, което не им донесе успех и в крайна сметка логично отпадат от турнира.


Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи седем промени в състава в сравнение с равенството срещу Берое през уикенда. В игра се завърна бразилецът Жеферсон, който лекува контузия от август насам.

На стадион "Българска армия" ЦСКА поведе в 15-а минута с гол на Рубен Пинто, който получи топката от Едвин Джеси и с удар от движение от 25 метра по тревата изненада вратаря на Витоша за 1:0.

До почивката Кирил Десподов можеше да се разпише, но на два пъти не намери вярното продължение на атаката.

След почивката Ел Маестро смени неубедителния Мауридес с Али Соу и тази промяна даде резултат.

Соу вкара два идентични гола след асистенции на Кирил Десподов в рамките на две минути и подсигури класирането на "червените" за четвъртфиналите. 

В 74-а минута Десподов проби от ляво и центрира към Соу, който засече топката в мрежата. Две минути по-късно при подобна атака Десподов подаде на Соу и той вкара втория си гол в мача.

В добавеното време Витоша стигна до почетен гол. Точен след разбъркване в наказателното поле бе Михаил Минчев.

ЦСКА - Витоша 3:1

Голмайстори:

1:0 Рубен Пинто (15)

2:0 Али Соу (74)

3:0 Али Соу (76)

3:1 Михаил Милчев (92)

ЦСКА: 1. Стипица, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 8. Джеси, 9. Мауридес, 11. Манолев, 15. Малинов, 19. Десподов, 26. Антов

ВИТОША: 1. Василев, 2. Гочев, 7. Кочилов, 11. Кутев, 18. Цанков, 22. Милчев, 24. Купенов, 66. Вълчанов, 88. Лазаров, 99. Христов, 96. Милев