Славия чукна с 1:0 ЦСКА и записа изненадваща победа в това столично дерби. Единственото попадение в мача заби Янис Карабельов (51).

Срещата предложи здрав футбол, много нерви, жълти и червен картон, безумни съдийски грешки и в крайна сметка "белите" грабнаха трите точки. ЦСКА трябва да съжалява за многобройните си пропуски и гредите, които натресе, което в крайна сметка се оказа решаващо.

Трябва да се отбележи, че "армейците" бяха и брутално посечени от съдията Волен Чинков, който не свири поне една очевадна дузпа за тях.

Така "червените" вече изостават на шест точки от Лудогорец в битката за шампионската титла. Двата отбора се срещат идната седмица на стадион "Българска армия". 


ЦСКА наложи натиск още с първия съдийски сигнал и в самото начало тимът на Нестор Ел Маестро можеше да поведе.

Най-напред Кристиан Малинов стреля с глава, но Стергиакис изби в корнер, а веднага след това Николай Бодуров стреля също с глава, но отново вратарят на "белите" спаси.

След това дойде ред на Мауридес, който на два пъти нацели гредата. В 8-а минута бразилецът прати топката с глава в напречната греда, а в 29-а минута отново Мауридес се озова на стрелкова позиция, но за втори път уцели гредата след удар с глава.

След почивката противно на хода на играта, Славия поведе в 51-а минута след пробив на Янис Карабельов, завършил с мощен шут, който не остави шансове на Черниаускас.

Две минути по-късно ЦСКА имаше претенции за дузпа след влизане на Велковски в тялото на Малинов, но реферът Волен Чинков подмина ситуацията.

Треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро опита промяна с включването в игра на Кирил Десподов и Тиаго. Именно за фаул срещу Десподов защитникът на Славия Александър Александров получи втори жълт картон и остави "белите" в намален състав в 59-а минута.

В 67-а минута последователно Мауридес и Десподов отправиха опасни удари, но вратарят Стергиакис отново демонстрира завиден рефлекс и спаси.

Пет минути преди края Десподов изпълни отлично пряк свободен удар, но стражът на Славия със сетни сили изби в корнер.

Славия - ЦСКА 1:0 

Голмайстор: 1:0 Янис Карабельов 51

Славия: Стергиакис, Александров, Марем, Гамаков, Велковски, Шоколаров, Карабельов, Ашковски (46-Пешов), Йомов (90-Виданов), Г.Иванов, Мицански (72-Станисавлевич)

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто (77-Соу), Жоржиньо (58-Десподов), Джеси, Мауридес, Манолев, Малинов, Бикел (58-Тиаго)