Офанзивният халф на португалския Витория Гимараеш Тозе е една от опциите пред ЦСКА за заместник на Кирил Десподов, който беше продаден на Каляри за рекордна сума, информира “Тема Спорт”.

Португалецът е навършил 26 години преди 2 седмици и е един от следените от столичани футболисти. Консултантът в ЦСКА Люпко Петрович беше в Португалия в понеделник, за да проследи мач от местното първенство, а сърбинът със сигурност ще продължи скаутските си мисии в иберийската страна.

Заместник на Десподов може и да не бъде привличан. Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков вече заяви, че клубът няма готов вариант за запълване на дупката, оставена от Десподов.

Споменатият Тозе има през този сезон 17 мача, 5 гола и 3 асистенции, а през миналия е играл за Морейрензе. Той най-често играе като дясно крило, но е използван и на позиция зад нападателя. Бил е неизменна част от всички юношески и младежки формации на Португалия. Договорът му с Витория изтича през лятото и може да бъде привлечен тогава като свободен агент или сега срещу минимална сума.

Справка в Уикипедия показва, че Тозе е любопитна фигура извън терена. Той е бил отличник в класа и завършва средното си образование с максимална оценка. Записва се ветеринарна медицина и учи едновременно с футболната си кариера.