ЦСКА ще продаде Божидар Чорбаджийски след края на сезона, пише "Меридиан мач". Доскорошният капитан на "червените" е изпаднал в немилост пред ръководството, но двете страни ще се разделят по най-добрия начин, като от клуба ще направят всичко възможно да помогнат при намирането му на нов отбор в чужбина. Самият защитник още през зимата намекна, че ще се радва да продължи кариерата си зад граница, въпреки че не е стигнал тавана си в България.

Чорбаджийски загуби титулярното си място в ЦСКА и няма големи изгледи да си го върне скоро. Любослав Пенев очевидно смята да налага младия Валентин Антов до лидера на отбраната Николай Бодуров. Освен това последното попълнение Нуно Томаш също е централен защитник и сигурно ще се окаже първи вариант за заместник при контузия или наказание. 

Много вероятно е "червените" да си върнат през лятото Пламен Гълъбов от Етър, както и да привлече нов футболист в тази ключова зона. Чорбаджийски все още има добър имидж като национален състезател и ще може да бъде пласиран в чужбина.  Шефовете на ЦСКА явно са се отказали да го налагат и да вземат много пари от продажбата и вече залагат на Антов. При това положение ръководството няма да прави проблеми на 23-годишния защитник да продължи кариерата си навън.