ЦСКА удари с 1:0 Лудогорец в Разград и се класира на 1/2 финал за Купата на България. Единственото попадение в мача заби Пинто (30).

"Армейците" изиграха страхотен двубой, тотално доминираха и надиграха разградчани, като дори пропуснаха да ги разгромят. Лудогорец определено разочарова, като успя да създаде само едно чисто голово положение в края, когато гредата спаси гостите.

Съдията Николай Йорданов като цяло се справи с напечената среща, но в края на първото полувреме пощади домакините, като не изгони от игра Сисиньо, който изрита свирепо в корема Жоржиньо.

Така ЦСКА заслужено си взе победата и ще чака в приповдигнато настроение срещата си с Лудогорец, но за първенство. Двубоят ще бъде в събота отново в Разград. Само три точки разделят двата отбора в битката за шампионската титла.

Вижте ТУК най-интересното от мача по минути


ЦСКА започна по-добре мача и още в началото натисна здраво Лудогорец. В третата минута Пинто центрира остро от фаул в наказателното поле на домакините, но там Бодуров не успя да засече с глава топката в мрежата. "Армейците" продължиха да доминират, но последователно с пропуски се отчетоха Жоржиньо и Соу.

В тези първоначални минути играчите на Лудогорец бяха меко казано слаби и едва минаваха центъра на терена. В 11-ата минута Соу нахлу в наказателното поле на разградчани, но там се замота и изпусна страхотна възможност. Соу можеше да стреля веднага, а сам на точката на дузпата чакаше и Малинов.

Малко по-късно ЦСКА скочи за дузпа за две спорни единоборства едно след друго в наказателното поле на Лудогорец, но Николай Йорданов даде знак играта да продължи, което вбеси Любо Пенев. Тези ситуации стреснаха Лудогорец и домакините успяха да изнесат действията в половината на червените.

В 17-ата минута Кешерю бе изведен отляво, последва остър шут, но право в тялото на Турицов. Последва и нов удар на Кешерю, но този път до дясната греда. В 27-ата минута ЦСКА изпусна невероятно положение. Соу се освободи от защитата на Лудогорец и за момент се озова сам срещу Ренан, но се засуети и бе блокиран от Моци. Три минути по-късно "армейците" заслужено вкараха.

Тогава Пинто пое една топка на дъгата на пеналта и с тупалка я прати в мрежата за 0:1. Секунди преди края на полувремето дойде и най-спорното положение за първото полувреме. Тогава Сисиньо изрита в корема Жоржиньо при една контраатака на ЦСКА. От скамейката на червените скочиха и поискаха изгонване на Сисиньо, но той получи само жълт картон.

Второто полувреме започна с пореден пропуск за ЦСКА. Тиаго успя да открадне топката от Анисе в наказателното поле на Лудогорец, последва отсечен удар, но в аут. В следващите минути действията бяха в средата на терена, като домакините се опитваха да притиснат "армейците", но така и не успяваха да стигнат до някакво сериозно голово положение.

Играчите на ЦСКА много правилно затваряха празните пространства и не даваха никакви шансове на плахите си домакини. В 73-ата минута Тиаго стреля от пряк свободен удар, но топката мина над вратата.

Малко по-късно Любо Пенев избесня на скамейката, след като Николай Йорданов не вдигна втори жълт картон на Станислав Манолев за поредното му нарушение срещу играч на гостите. В 86-ата минута "армейците" направиха нов фрапантен пропуск.

Резервата Евандро се подигра с Манолев и излезе сам срещу Ренан, но стреля в аут. До края Лудогорец натисна и можеше да изравни в 89-ата минута, но Вандерсон уцели гредата. В крайна сметка ЦСКА заслужено си взе победата и е на 1/2 финал за Купата на България.

Лудогорец - ЦСКА 0:1

Голмайстор: Пинто (30)

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 21. Григоре, 11. Манолев, 12. Анисе, 44. Горалски, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 5. Бодуров, 24. Томаш, 16. Бикел, 6. Пинто, 15. Малинов, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 17. Енрике, 22. Али Соу