Левски и ЦСКА са на косъм от изваждането на български паспорти на две от звездите си - Паулиньо и Енрике Рафаел. Документите им са вече одобрени и очакват единствено подписа на вицепрезидента Илияна Йотова, която трябва да ги разпише, съобщава "24 часа".

Тя обаче била на посещение в чужбина, като нищо не гарантира, че ще се заеме с това веднага след прибирането си в България. Изваждането на лична карта на Рафаел Енрике ще реши проблемите най-вече на ЦСКА. В момента Любослав Пенев има четирима играчи извън ЕС и във всеки двубой трябва да има един извън групата.

Проблемите идват и от факта, че заради класирането си за купата ЦСКА има да изиграе три мача в рамките на 10 дни, като започва в събота срещу Берое. Със сигурност ще дойдат и наказания и Любо трябва да разчита на всеки, който е в групата.

От Борисовата градина са започнали и процедура за изваждането на паспорт на Евандро, който се смята за голяма надежда за бъдещето на клуба. Неговите документи обаче се придвижват още в началния етап и едва ли ще излязат преди края на първенството в края на май.

Столичните клубове са в доста сериозно недоумение заради бавното придвижване на документацията. В същото време Лудогорец изкарвал паспорт на своите чужденци средно за месец и половина.

Така разградчани са в доста по-облагодетелствано положение спрямо Левски и ЦСКА, защото могат да вземат все повече футболисти от чужбина. До момента единствено Марселиньо от Лудогорец обаче има право да играе в националния ни отбор, защото има 5 години в родния шампионат. В края на първенството същото право ще придобие и Вандерсон, който също ще достигне искания от ФИФА период да прибивава в България непрекъснато.