Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира оставката на Любо Пенев, който заряза "армейците" ден преди мача с Черно море във Варна.

"Изненадва ме позицията, с Любо Пенев не съм говорил, не знам никакви подробности относно неговата гледна точка, причините защо той и напуска и какви са неговите съображения. Не е имало комуникация спрямо мен. Не коментирам на неща на които не съм присъствал, нито съм в течение", коментира Пламен Марков.

"Любо Пенев не е говорил с мен и не е изказал гледната си точка, имал е подкрепата на ръководството, знаете, че Любо Пенев дойде в период, в който и подготовката, и селекцията бяха приключили. Нямаше как да се прави селекция в този момент, това са правила от ФИФА и УЕФА, шампионатът е към своя край, има един месец. Може да е разговарял със собствениците относно селекция, с които аз не съм в течение". 

"Поставя ни в сложна ситуация, днес отборът пътува, това затруднява клуба в много посоки, утре играем във Варна. Няма как да дам генерална оценка, целите в ЦСКА са високи, играе се за първо място, за победи. ЦСКА влага според възможностите си, от организационни, структурни, всякакви", каза още Марков.

"Гриша Ганчев има ексклузивните права заедно с Инджов, кой да бъде старши-треньор и кой не. Любо Пенев ми е колега, учуден към от едно такова решение, вчера на тренировката нямаше индикация за подобно решение. В спорта има победители и победени, ние явно не сме дорасли още нивото да станем шампиони, опира въпросът до състезание, в което по-добрите побеждават, а съответно другите отстъпват", завърши Марков.