Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров е получил оферта от американския „Колорадо Рапидс", където да продължи кариерата си. Тимът от Западното крайбрежие на САЩ дори бил склонен да плати минимална трансферна сума за централния защитник, който вече е на 33 години, информира "24 часа". 

От началото на сезона Бодуров играе през мач за ЦСКА, което не е по вкуса му и това може да ускори напускането му. Плюс това офертата от САЩ е може би последният му шанс да заиграе отново в чужбина. През кариерата си благоевградчанинът има два сезона в английския Фулъм и един в датския Мидтиланд, преди да се прибере обратно в България и да облече екипа на ЦСКА.

„Колорадо Рапидс" е последен в Западната конференция на професионалната лига на САЩ и Канада и спешно търси заздравяване на защитата си. От началото на сезона отборът е допуснал в 22 мача 45 гола, което го поставя на второ място в антикласацията по този показател. Пред него е само ФК Синсинати, който има допуснати 53 попадения в 23 двубоя. 

„Рапидс" няма и големи шансове да попадне в плейофите, въпреки че математически още има как да влезе сред осемте най-добри на Западната конференция. По принцип ЦСКА има доста добро име зад океана. 

Там бяха продадени Галин Иванов, Райс Мболи, Антон Недялков и преди няколко месеца бе пратен под наем Едвин Джеси. Трансферният пазар в България се затваря чак на 6 септември, като до този момент има време да се намери и заместник на Бодуров.