ЦСКА ще входира мотивирано предложение за "Армията" в понеделник. Документите ще бъдат изпратени до главния архитект на София Здравко Здравков.

Това е необходимата стъпка, за да получи клубът виза за проектиране на стадиона. От момента, в който документите влязат при архитекта, започва да тече срок от 7 календарни дни, в който трябва да се издаде визата.

Получаването на такава ще е първата основна стъпка към изграждането на нов стадион. В мотивираното предложение е посочено как ще се впише "Армията" в околната среда на парка.

Вчера пък се очакваше спортният министър Красен Кралев да отговори на въпрос на депутата Иван Ченчев, свързан със стадиона. Питането обаче не е влязло в дневния ред на Народното събрание.

Според информация на "Тема спорт" това ще се случи следващия петък, 13 септември. Кралев е обещал да присъства на парламентарния контрол и да отговори.

Бившият член на УС и пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев е поискал от Кралев да потвърди подкрепата си към клуба и да се ангажира с конкретни срокове за процесите около "Армията".