Локомотив Пловдив удари с 1:0 ЦСКА на Лаута и записа страхотна победа в битката с "армейците" за място в топ 3. Единственото попадение в мача заби Йосиф Томашевич (16).

Трябва обаче да се отчете, че попадението бе нередовно, тъй като падна след тънка засада, която обаче не бе маркирана и това ощети сериозно ЦСКА.

"Червените" вече изостават на цели 11 точки от Лудогорец и първото място, което на практика означава, че за поредна година ще останат с шампионските калъфки.

Локо от друга страна прави отличен сезон до този момент и заслужено е на второ място, с равен точков актив с Левски и само на четири пункта от разградчани.


Двубоят започна с 2-3 минути закъснение, след като феновете на домакините хвърлиха хартиени ленти на терена и се наложи те да бъдат изчистени. "Смърфовете" стартираха устремно двубоя и притиснаха съперника.

В 9-ата минута Георги Илиев изпълни пряк свободен удар, но прати топката над вратата. "Червените" отговориха с опасна атака пет минути по-късно при която Али Соу излезе на чиста позиция, но стреля неточно.

Локомотивци поведоха в резултата в 16-ата минута, когато Йосип Томашевич с прецизен удар се разписа за 1:0. От ЦСКА обаче протестираха с мотива, че в автора на гола е бил положение на засада при получаването на топката от съотборника си Парвиз Умарбаев.

В 19-ата минута армейците бяха близо до изравняване. Тогава Петър Занев центрира, топката придоби странна траектория на движение и се насочи към вратата на съперника. Пламен Луков не се намеси убедително и коженото кълбо облиза лявата греда.

Десет минути по-късно Парвиз Умарбаев стреля опасно, но Густаво Бусато изби. Ален Ожболт пък стреля, но стражът на гостите са справи със ситуацията. В 41-ата минута футболистите на ЦСКА организираха опасна атака, Али Соу напредна и стреля, но Пламен Луков изби.

Три минути по-късно Георги Илиев стреля, Густаво Бусато изби, топката, която попадна в Бирсент Карагарен, чийто изстрел попадна в тялото на стража на противника.

С две извършени промени в състава в началото на второто полувреме "червените" опитаха обрат. В 49-ата минута Евандро отправи удар към вратата на противника, Пламен Луков спаси, Али Соу стреля, но отново вратарят на домакините се справи.

В 54-ата минута Греъм Кери центрира опасно от корнер, но Стивън Езе изчисти с глава. Девет минути по-късно Йосип Томашевич стреля неточно, а можеше да подаде на свои съотборници с изгодна позиция.

При ответната атака на гостите Алио Соу бе изведен на удобна позиция, но прати топката в аут. Нападателят на ЦСКА излезе на удобна позиция в 78-ата минута, но не успя да овладее коженото кълбо. Две минути по-късно Бирсент Карагарен стреля неточно от фаул.

В 82-ата минута Локомотив остана с човек по.малко, след като автора на гола в мача Йосип Томашевич фаулира грубо Греъм Кери, за което получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.

В 83-ата минута Пламен Луков отрази удар с глава на Греъм Кери. Пет минути по-късно Бирсент Карагарен центрира от корнер, а топката се удари в гредата на вратата на противника. Домакините успяха да удържат напъните на съперника в последните минути и спечелиха трите точки.

Локомотив Пловдив - ЦСКА 1:0

Голмайстор: Йосип Томашевич (16)

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Динис Алмейда, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев (70- Петър Витанов), Бирсент Карагарен, Георги Илиев (76- Анте Аралица), Димитър Илиев, Ален Ожболт (86- Момчил Цветанов)

ЦСКА: Густаво Бусато, Греъм Кери, Aнтъни Уот (46- Eвандро), Петър Занев, Вив Соломон-Отабор (46- Тиаго Родригес), Кристиян Малинов, Брадли Мазику (89 - Жеферсон), Али Соу, Раул Албентоса, Валентин Антов, Пламен Гълъбов