Дългогодишната сага с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД официално приключи! ЦСКА вече е притежател на емблемата, за което от "Ред Енимълс" бяха заплатени 8 милиона лева на 11 октомври 2018 г.
 
Според информация на "Тема спорт" клубът на практика е получил всички активи от съда. Сметката за разпределение на 8-те милиона към кредиторите пък е влязла в сила.
 
Оттук в ЦСКА трябва да финализират няколко юридически процедури, чрез които да прехвърлят активите от фалиралото дружество към настоящото. Синдикът Дора Милева пък очаква разрешение от съда, за да стартира разплащането с кредиторите. Тя ще преведе колосалните 8 милиона към 143 физически и юридически лица, като над половината от сумата ще отиде в НАП.
 
Фалиралото дружество имаше задължения към Агенцията по приходите, датиращи още от 2005 г. Сметката показва, че ЦСКА покрива около 40% от дълговете на ПФК ЦСКА АД, което е безпрецедентен случай на удовлетворяване на кредиторите в България.
 
Най-ценното притежание сред активите е емблемата с трите звезди, която вече официално е собственост на ЦСКА. Отделно клубът ще получи няколко имота в околностите на София, отдавна амортизирани автомобили и рейс, както и стотици бройки стара екипировка.
 
Армейците също така плащат, но няма да влязат във владение на земите край морето, които ще отидат във фирмата "Камеко". Въпреки че по този начин клубът е ощетен с няколкостотин хиляди лева, ръководството реши да не обжалва.
 
Търгът за активите беше спечелен от дружеството "Ред Енимълс" на 30 май 2017 г. в Кърджали, а преди година бяха платени и 8-те милиона лева.