Съгледвачи, които работят за английските грандове Арсенал и Манчестър Юнайтед, ще бъдат на трибуните на “Българска армия” в неделя. Те ще проследят сблъсъка между ЦСКА и Лудогорец. Освен двата водещи клуба свой скаут ще изпрати и Уест Хам, който също е участник в елита. Обект на интерес е 19-годишният халф на “червените” Валентин Антов, който вече натрупа над 40 мача във всички турнири и отдавна привлича вниманието на чуждестранни клубове, пише "Тема спорт". Интересно е да се напомни, че в началото на 2001 г. Литекс продаде нападателя Светослав Тодоров именно на Уест Хам.

Отделно тези съгледвачи, които работят към английските клубове за региона на Източна Европа, ще наблюдават и двубой от Елитната юношеска група до 19 г. Става въпрос за Септември (София) - Ботев (Пловдив), който е утре. Впоследствие скаутите ще останат и за неделния сблъсък на “Армията”.

На трибуните за дербито заради Антов ще бъде и германски мениджър. Той е близък до бившия национален селекционер Красимир Балъков, който през есента на 2017 г. работи и като скаут на ЦСКА-. Немецът е в България от около седмица, като е дошъл конкретно за големия талант на “армейците”. Агентът е бил и на мача с Ботев (Враца), когато Антов беше титуляр и се представи много стабилно. Валентин е бил наблюдаван от чужди клубове и по време на участието си младежките национали срещу Полша (3:0) в евроквалификация на 15 ноември. В неделя срещу Лудогорец ще присъстват и съгледвачи от руски елитни клубове.

През годините неведнъж се е появявала информация, че Антов е следен от Англия. Неговият вуйчо и бивш играч на ЦСКА - Анатоли Нанков, пък заяви още в началото на 2019-а, че за правата на Валентин Антов са постъпили оферти. В последните 5 мача младокът неизменно е титуляр, като захапа в състава след назначението на Милош Крушчич. На младия талант му предстои 5-и мач срещу Лудогорец във всички турнири, като сега ще е сред стартовите 11 за втори път.